logologo

O nama

Arrow pointing down

Održivost

Arrow pointing down

Karijere

Arrow pointing down

priče

Održivost

Dodajemo zelenu energiju u europsku mrežu
Arrow
Arrow
3 min

Podijelite

share
share
share
share
share
Podijelite

1.6k Cheers!

+ 0

chers

HEINEKEN kompanija je na globalnoj razini udružila snage s kompanijama Philips, Signify i Nouryon kako bi sklopili sporazum o zelenoj energiji, koji će Europi pružati dodatnu električnu energiju iz obnovljivih izvora. Kroz ovaj konzorcij, prvi takve vrste, podupire se izgradnja 35 vjetroturbina u Finskoj čiji se završetak očekuje 2023. Također, kompanija se obvezala da će sljedećih 10 godina kupovati 330 GWh električne energije iz obnovljivog izvora godišnje. To je količina dovoljna za opskrbu strujom čak 40.000 kućanstava na razini jedne godine.

blog cover

Kao dio globalnog programa smanjenja emisije CO2 – Izbaci C – HEINEKEN kompanija želi značajno smanjiti emisije ugljikova dioksida u cijelom lancu vrijednosti, ali i pridonijeti ciljevima Pariškog sporazuma i Europskog zelenog plana. Uz to, HEINEKEN kompanija je odlučna dostići vlastiti cilj da do 2030. za proizvodnju piva koristi 70% energije iz obnovljivih izvora. Ovaj sporazum je samo još jedan korak prema ambiciji kompanije jer će pokrivati 60% potreba za električnom energijom u 13 HEINEKENOVIH europskih operativnih kompanija, uključujući pivovaru u Karlovcu.

HEINEKEN Hrvatska zapravo već nekoliko godina intenzivno upotrebljava energiju iz obnovljivih izvora. Najprije smo 2017. počeli koristiti „zelenu“ električnu energiju ZelEn. Godinu dana kasnije smo na krov svojeg zelenog skladišta postavili 1.380 solarnih panela koji prilikom godišnje proizvodnje 395.000 kWh struje ujedno smanjuju emisiju CO2 za više od 118 tona. Nedavno uvođenje LED rasvjete u proizvodnim pogonima te korištenje bioplina za proizvodnju i grijanje doveli su do dodatnih ušteda i smanjenja ugljičnog otiska od gotovo 60% u zadnjih desetak godina.

Čvrsto vjerujemo u suradnju koja će doprinijeti zelenijem svijetu i održivijoj budućnosti za sve nas.“

blog cover

Podjelite priču

share
share
share
share
share
contactcontact

Povratak na vrh