Do kraja desetljeća ambicija nam je podići ljestvicu kako bismo dosegli nultu neto stopu emisija, povećali cirkularnost te nastavili napore na očuvanju zdravlja sustava voda. Klimatske promjene su jedna od najvećih prijetnji čovječanstvu, ali i poslovanju već danas. Emisije ugljikova dioksida i stvaranje stakleničkih plinova odavno su identificirani kao glavni „krivci”. Zato kontinuirano radimo na tome da smanjimo svoj ugljični otisak, a nultu neto stopu emisija u sektoru proizvodnje želimo postići do 2030., odnosno do 2040. i u ostatku lanca vrijednosti. U usporedbi s 2008. u HEINEKENU Hrvatska smanjili smo emisiju CO2 za više od 60% i to ponajviše zahvaljujući činjenici da intenzivno upotrebljavamo energiju iz obnovljivih izvora.
Kao dio globalnih ciljeva do 2030. smanjit ćemo prosječnu potrošnju vode na 2,6 hektolitra po hektolitru piva, a naša pivovara u Hrvatskoj trenutno troši preko 40% manje vode nego što je to činila 2008. godine. Također, zbrinjavanje otpadnih voda zacrtano u globalnoj strategiji mi to u Hrvatskoj, u Karlovcu, već radimo.